Tegnap léptem volna be az internetbankomba, de csak azt az üzenetet kaptam, hogy a kérést nem tudják teljesíteni, hívjam fel őket. A telefonban pedig megtudtam, hogy felmondták a bankszámlámat, indoklás nélkül. Küldtek róla tértivevényes levelet még novemberben talán. Mondjuk a levél visszament nekik, mert hát én tényleg nem kaptam meg, de ők azért attól még további értesítés nélkül lezárták a számlát. Tök jó, hogy folyton felhívtak, hogy rámsózzanak mindenféle privát bankár meg egyéb termékeket, vagy csak úgy, hogy megkérdezzék, hogy minden rendben van-e, de amiatt, mert szakítunk, nem engedtek meg egy telefonhívást, vagy legalább egy emailt.

 

Az előbb mentem be a fiókba, hogy elhozzam a pénzt. Az ügyintéző azzal nyitott, hogy "jaj, magának is?". Kiderült, hogy nagyon sok másik kisvállalkozás számláját mondták fel indoklás nélkül mostanában (a kolléganőjének a telefonba úgy hivatkozott rám, hogy szisztematikus ügyfél). Van a szerződésben egy pont, ami biztosítja számukra ennek a jogát, valószinűleg minden más bank bankszámlaszerződésében is, de a Citibank él is ezzel.

 

Kívánom a Citibanknak, hogy ezentúl csak olyan vállalati ügyfeleik legyenek, akik 2013-ban tértivevényes levelekben kommunikálnak!